Ubegrenset mobildata? Her er mulighetene

Flere operatører tilbyr nå ubegrenset data-abonnement. Her ser du hva som skiller dem.

DE GJEVESTE: Med de gjeveste mobilabonnementene fra Chili, Ice, Telia og Telenor vil de færreste bekymre seg om å gå tom for data. Foto: Pål Joakim Pollen
DE GJEVESTE: Med de gjeveste mobilabonnementene fra Chili, Ice, Telia og Telenor vil de færreste bekymre seg om å gå tom for data. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere norske mobiloperatører byr nå på abonnementer med ubegrenset datatrafikk, i form av at du får en solid porsjon mobildata med full hastighet, før hastigheten begrenses, men der du fortsatt fint kan bruke telefonen til det meste på nettet.

Denne uka oppdaterte Telia sitt gjeveste mobilabonnement, Telia X, slik at du nå får mer data til lavere pris enn tidligere.

I tillegg lanserte Telenor sitt nye Next-abonnement i forrige uke, Chili har lenge hatt sitt «Fri data»-abonnement og også Ice lar deg putte på 1000 ekstra gigabyte på flere abonnementer, som i praksis vil oppleves som fri bruk, vel å merke i Ice' eget mobilnett.

«Ubegrenset»

Ingen av aktørene gir deg altså helt ubegrenset data med full hastighet. Når du har brukt opp en gitt mengde data, blir hastigheten redusert, men ikke mer enn at du fortsatt kan gjøre det meste på telefonen – også strømme video.

Her er en sammenligning:

Som du ser er det ikke så lett å sammenligne de fire variantene helt direkte, men her forklarer vi deg det viktigste:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer