Uber i Norge fra 2. november

Taxi-regelverket er endret.

UBER I NORGE: Fra 2. november kan du ta Uber i Oslo, etter at endringer i taxiregelverket trer i kraft 1. november. Foto: Kristin Sørdal
UBER I NORGE: Fra 2. november kan du ta Uber i Oslo, etter at endringer i taxiregelverket trer i kraft 1. november. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uber i Norge har vært en lang og kronglete vei, og endte med at de trakk seg ut av Norge i 2017. Spørsmålet har handlet om (mangelen på) løyver og det norske regelverket.

Nå er taxi-regelverket imidlertid endret, noe som åpner for at Uber kan etablere seg.

Det nye regelverket skulle egentlig tre i kraft i sommer, men ble utsatt på grunn av coronapandemien.

Søndag 1. november trer det imidlertid i kraft, og Uber i Norge melder i en pressemelding at de vil være i tjeneste allerede 2. november.

Uber i Oslo

Uber skriver at de kommer tilbake til Oslo med hovedtjenesten i første omgang. Samtidig lanserer de et elektrisk alternativ, som de kaller Uber Green. I tillegg finnes Uber Black, Uber Lux og UberXXL, som har vært aktive i Norge siden 2014.

Uber understreker at alle sjåfører er selvstendig næringsdrivende eller tilknyttet et tredjepartsselskap, med kjøreseddel, taxiløyve og registrert drosjebil.

Etter den nye drosjeloven kan alle som oppfyller de objektive løyvekravene, vil bli innvilget løyve etter søknad.

Administrerende direktør Hanne Skåle Thowsen i Taxiforbundet sier i en kommentar til Aftenposten/E24 at hun regner med at den norske drosjenæringen vil bli påvirket av Ubers retur, men a de er klare for konkurranse under like konkurransevilkår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer