Uber legger ned i Danmark

18. april er det over og ut for taxitjenesten.

STENGER: Kai Pfaffenbach, Reuters
STENGER: Kai Pfaffenbach, Reuters Vis mer
Publisert

Den nettbaserte taxitjenesten Uber legger ned i Danmark, opplyser selskapets talsmann.

Nedleggelsen ble kunngjort på en pressekonferanse i København tirsdag formiddag. ifølge selskapet er det en ny taxilov som tvinger selskapet til å avslutte sin virksomhet i Danmark.

- Ergerlig og trist

– Det er ikke nødvendigvis farvel til Danmark, men en beskjed om at vi ikke kan leve med den lovgivingen som er på området nå, sier talsmann Kristian Agerbo, ifølge Politiken.

– Konklusjonen i dag er at vi stenger. Det er en ergerlig og trist beslutning, og nå handler det for oss ta vare på sjåførene, sier han videre.

Avviklingen vil skje 18. april. Selskapet skal imidlertid fortsatt drive et utviklingssenter i Aarhus med 40 høyt utdannede ingeniører.

Rapport kan avgjøre Ubers fremtid i Norge

Regjeringen her til lands fikk et viktig bidrag til hvordan aktører som Uber og Airbnb skal håndteres, reguleres og skattlegges da delingsøkonomiutvalget la fram sin rapport tidligere i år. Det kan du lese mer om her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer