Ublu til utlandet

Får du en regning fra en utenlandsk leverandør, må du belage deg på å betale et uhyggelig gebyr til den norske banken - og i verste fall også til den utenlandske.

Gebyrhaien øker utenlandsregningen.
Gebyrhaien øker utenlandsregningen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Studenter som er hjemme på ferie fra utlandet, utlendinger i Norge, og andre som har kjøpt noe i utlandet risikerer å få en regning som fort kan vokse fra størrelsen av en mygg til størrelse av en elefant.

Problemet er nemlig at både den norske og utenlandske banken tar heftige gebyrer når regningen skal betales.

Dyrt uten nett

Skal du betale en utenlandsk regning, har du, ifølge Siv Tangen Lund som er teamleder for utenlandske betalinger i Nordea, fire muligheter.

- Du kan gå i en filial og bestille en utenlandsk sjekk, noe som koster 200 kroner. Du kan også bestille en slik sjekk på nettbanken, og da koster den 150 kroner. Har du nettbank, kan du også overføre pengene via en SWIFT-transaksjon. Den koster 60 kroner hvis det skal gå raskt, og 40 kroner dersom du ikke har like dårlig tid, sier Tangen Lund.

I tillegg til gebyret fra den norske banken, vil den utenlandske banken også ofte ta en klekkelig sum.

- Et gebyr på om lag 150 kroner kommer vanligvis i tillegg fra den utenlandske banken. Noen utenlandske leverandører betaler selv dette beløpet, men skal du eksempelvis betale en regning for et tidsskrift eller en bok, vil det ofte stå på regningen at du selv må sørge for å betale gebyret til den utenlandske banken, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer