Udetonerte sexbomber

Publisert
Sist oppdatert

Udetonerte sexbomberEr vi alle udetonerte sexbomber? Sexolog Esben Esther snakker om den norske tilbakeholdenheten til seksualitet

Som barn kunne vi si til mor: Mamma jeg må tisse! og hun svarte vennlig: Må du det min venn . Like enkelt var det å si : Mamma jeg er sulten! , Mamma, jeg må på do , Mamma, jeg fryser . Like greit var det stor sett å si dette til far også (selv om han kanskje ikke var like ofte hjemme).

Vi kunne ha lyst på mat, turer, ting og dyr. Om ikke vår lyst akkurat var våre foreldres lov, var det få hindringer med hensyn på å ønske eller ville noe. Følte vi noe i kroppen, var det fritt fram for å gi uttrykk for det. Eller var det virkelig det?

Kunne vi for eksempel si : Mamma tissen min er full av lyst! , Mamma det er så skjønt å dra tissemannen fram og tilbake! «Det er deilig å stryke fingeren inni tissesprekken» eller rett og slett: «Pappa, jeg er kåt og har lyst til å knulle! Nei, det kunne vi ikke.

Typisk norskSelv om vi lever i en mer åpen verden i forhold til seksualitet, er det vel enda bare de færreste i de tusen hjem som synes det er i orden at barna uttrykker seg på denne måten. Det ligger et svært tilbakehold i hele vår kultur, et tilbakehold som på det alvorligste rammer en av de mest grunnleggende talentene vi har, nemligseksualiteten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer