DNB + Sbanken = sant

Uendret «en god stund»

Kun et par dager etter at det ble klart at DNB får kjøpe Sbanken, ser vi «den mest voldsomme kundereaksjonen i norsk fusjonshistorie».

GRØNT LYS: Onsdag 16. mars opphevet Konkurransetilsynet vedtaket om at DNB ikke får kjøpe opp Sbanken. Dette har skapt sterke reaksjoner blant Sbanken-kundene, og flere er allerede på flukt. Foto: NTB
GRØNT LYS: Onsdag 16. mars opphevet Konkurransetilsynet vedtaket om at DNB ikke får kjøpe opp Sbanken. Dette har skapt sterke reaksjoner blant Sbanken-kundene, og flere er allerede på flukt. Foto: NTB Vis mer
Publisert

I facebookgruppa «Redd Sbanken – Nei til DNB» har det eksplodert i løpet av de få dagene etter at det ble klart at DNB får kjøpe Sbanken likevel.

Professor Tor Walin Andreassen ved Norges Handelshøyskole (NHH) kunne knapt tro sine egne ører da han fikk høre oppkjøp-nyheten onsdag.

- Jeg fikk hakeslipp, det må jeg innrømme, sier Walin Andreassen til NRK, og legger til:

- Faktisk kan jeg ikke huske å ha sett en så voldsom reaksjon fra bankkunder i norsk fusjonshistorie.

Bytter bank etter 15 år

Ja, for nå flykter lojale bankkunder fra Sbanken:

Anders Estes Jacobsen har vært kunde i Sbanken i hele 15 år, men nå bytter han bank, og han mener oppkjøpet er et stort tap for norske bankkunder.

- Nå kjøper den mest upopulære banken opp den mest populære, sier Jacobsen til NRK.

Han viser til BIs kundebarometer, som viser at Sbanken har de mest fornøyde og lojale kundene, mens DNB befinner seg i motsatt ende.

Andre Sbanken-kunder ytrer til rikskringkasteren at de er veldig usikre og redde, fordi de ikke vet hvilke vilkår de får etter oppkjøpet.

RASER: Tidligere TV2-reporter Jon Øyvind Helgesen spiller nyhetsanker i DNB-reklame, og det vekker harme. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Ingen endringer, foreløpig...

Vel, det er lite konkret informasjon som foreligger om kundenes vilkår etter oppkjøpet.

DNB skriver imidlertid at det ikke blir noen endringer i bankhverdagen for kundene på «en god stund». Den praktiske sammenslåingen av de to bankene ligger et stykke fram i tid, og inntil videre vil de fortsatt være to banker med ulike kunder, løsninger og produkter, står det.

Rent praktisk overtar DNB alle aksjene i Sbanken, og deretter vil Sbanken bli et heleid datterselskap av DNB inntil alt er klart for å slå sammen bankene.

Sbanken skriver også at for dem og kundene «blir alt som før en god stund framover».

«Det kommer nyheter etter hvert, men målet vårt at det skal være gode nyheter for deg som er kunde hos oss. I månedene som kommer skal vi sammen med DNB finne ut hvordan vi kan hente det beste fra to verdener til beste for kundene våre», skriver Sbanken.

De framholder at kundene fortsatt er Sbanken-kunder med de samme betingelsene, løsningene og tjenestene som de er vant til.

Nå vil de formelle og juridiske prosessene rundt oppkjøpet gå sin gang utover året og neste år, men Sbanken skal holde kundene løpende orientert.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer