DNB + Sbanken = sant

Uendret «en god stund»

Kun et par dager etter at det ble klart at DNB får kjøpe Sbanken, ser vi «den mest voldsomme kundereaksjonen i norsk fusjonshistorie».

GRØNT LYS: Onsdag 16. mars opphevet Konkurransetilsynet vedtaket om at DNB ikke får kjøpe opp Sbanken. Dette har skapt sterke reaksjoner blant Sbanken-kundene, og flere er allerede på flukt. Foto: NTB
GRØNT LYS: Onsdag 16. mars opphevet Konkurransetilsynet vedtaket om at DNB ikke får kjøpe opp Sbanken. Dette har skapt sterke reaksjoner blant Sbanken-kundene, og flere er allerede på flukt. Foto: NTB Vis mer
Publisert

I facebookgruppa «Redd Sbanken – Nei til DNB» har det eksplodert i løpet av de få dagene etter at det ble klart at DNB får kjøpe Sbanken likevel.

Professor Tor Walin Andreassen ved Norges Handelshøyskole (NHH) kunne knapt tro sine egne ører da han fikk høre oppkjøp-nyheten onsdag.

- Jeg fikk hakeslipp, det må jeg innrømme, sier Walin Andreassen til NRK, og legger til:

- Faktisk kan jeg ikke huske å ha sett en så voldsom reaksjon fra bankkunder i norsk fusjonshistorie.

Bytter bank etter 15 år

Ja, for nå flykter lojale bankkunder fra Sbanken:

Anders Estes Jacobsen har vært kunde i Sbanken i hele 15 år, men nå bytter han bank, og han mener oppkjøpet er et stort tap for norske bankkunder.

- Nå kjøper den mest upopulære banken opp den mest populære, sier Jacobsen til NRK.

Han viser til BIs kundebarometer, som viser at Sbanken har de mest fornøyde og lojale kundene, mens DNB befinner seg i motsatt ende.

Andre Sbanken-kunder ytrer til rikskringkasteren at de er veldig usikre og redde, fordi de ikke vet hvilke vilkår de får etter oppkjøpet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.