Rentebeslutning august 2021

Uendret rente, enn så lenge...

Neste måned skal nemlig styringsrenta etter all sannsynlighet opp.

DYRERE: Økt rente betyr dyrere lån - derfor er det lurt å forberede seg på den varslede renteøkningen. I videoen forklarer forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand hvordan du søker om boliglån, og i saken under kan du lese om smarte sparetips for lånet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank holder styringsrenta uendret på null prosent. Det kommer fram under rentemøtet 19. august.

Men styringsrenta settes etter all sannsynlighet opp på neste rentemøte 23. september, samtidig som ny Pengepolitisk rapport legges fram. Det var i alle fall det sentralbanken signaliserte i forrige pengepolitiske rapport.

- Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli satt opp i september, sa sentralbanksjef Øystein Olsen.

Før renteøkningen er det imidlertid en del smarte grep du kan gjøre dersom du har boliglån, for høyere styringsrente vil nok føre til at bankene øker utlånsrentene sine også.

Nedenfor har vi samlet opp noen av de beste tipsene.

Få rentegaranti

Det aller første du bør gjøre, er å sjekke om du har den laveste renta du kan få på ditt boliglån, for eksempel via Finansportalen.no.

Dersom det finnes bedre tilbud der ute, er det lurt å prute på renta hos nåværende bank, og får du ikke gjennomslag, bør du rett og slett flytte lånet til en billigere bank.

I tillegg er det flere banker som tilbyr rentegaranti i disse dager, blant annet Sbanken og Bulder Bank. Det vil si at de garanterer at de ikke setter opp boliglånsrentene sine i år, selv om sentralbanken gjør det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer