Rentegaranti

- Uendret rente for alle kunder

Sbanken beholder rentegarantien for både gamle og nye boliglånskunder selv om Norges Bank setter opp styringsrenta. Andre banker lover også uendret boliglånsrente.

GARANTERER: Vi gjør ingen renteendring, vi har tross alt lovet rentegaranti ut året, sier Sbanken. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
GARANTERER: Vi gjør ingen renteendring, vi har tross alt lovet rentegaranti ut året, sier Sbanken. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både Bulder Bank og Sbanken har reklamert med rentegaranti for kunder som flytter boliglånet til dem.

Dette innebærer at de lover å ikke øke boliglånsrentene i 2021 for disse kundene uansett hva Norges Bank foretar seg.

Nå har imidlertid sentralbanken økt styringsrenta til 0,25 prosent, og det er nærliggende å tro at de fleste bankene vil følge etter og øke boliglånsrentene sine tilsvarende.

Ikke garanti for alle

Men hva med bankene som har lovet rentegaranti?

Bulder Bank fortalte Dinside dagen før renteøkningen at kunder som har flyttet boliglånet til dem før de eventuelt øker boliglånsrentene sine, vil nyte godt av uendret rente ut året, mens kunder som kommer etter de endrer renta, ikke er omfattet av rentegarantien deres og må dermed betale mer for lånet sitt om banken justerer rentene.

- Vi forskjellsbehandler ikke

Sbanken på sin side var tilbakeholdne med å uttale seg til Dinside i forkant av rentemøtet torsdag 23. september, men etter at fasiten forelå fra Norges Bank, har de følgende å melde:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer