Rentebeslutning oktober 2019

Uendret styringsrente

Norges Bank rører ikke renta.

INGEN ENDRING: Sentralbanksjef Øystein Olsen kan fortelle at sentralbanken ikke endrer renta i oktober. Foto: NTB Scanpix.
INGEN ENDRING: Sentralbanksjef Øystein Olsen kan fortelle at sentralbanken ikke endrer renta i oktober. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sentralbanken lar styringsrenta forbli uendret i rentebeslutningen torsdag 24. oktober 2019.

De satte renta opp i forrige måned, slik at den per i dag er på 1,5 prosent.

Flere banker har fulgt etter Norges Banks renteheving og satt opp utlånsrentene sine, som har ført til at flere forbrukere har fått dyrere boliglån.

RENTEBANEN: Slik vurderer Norges Bank renteutviklingen framover. Ifølge DNB betyr dette uendret rente fra til utgangen av 2022. Foto: skjermdump.
RENTEBANEN: Slik vurderer Norges Bank renteutviklingen framover. Ifølge DNB betyr dette uendret rente fra til utgangen av 2022. Foto: skjermdump. Vis mer

Spår uendret rente de neste tre årene

Under pressekonferansen i september sa sentralbanksjef Øystein Olsen at slik de vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenta mest sannsynlig bli værende på dagens nivå den nærmeste tiden.

I begynnelsen av oktober sa økonom Jeanette Strøm Fjære i DNB Markets til Nettavisen at de ikke tror på renteendringer fra Norges Bank de nærmeste årene i fravær av nye sjokk.

Strøm Fjære mener dette synet er i tråd med sentralbankens egne prognoser.

Den såkalte rentebanen, altså forventet renteutvikling, går ut 2022, og indikerer en styringsrente på 1,53 prosent i fjerde kvartal 2022, som i praksis tilsvarer dagens rentenivå på 1,50 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer