- Uetisk å oppdra barn som veganere

En ernæringsprofessor sier vegan-mat kan skade barns utvikling, og mener det er uetisk av mødre å følge et strengt vegan-kosthold i svangerskapet og ammeperioden.

Publisert
Sist oppdatert

Professor Lindsay Allen fra det amerikanske instituttet for landbruksforskning angriper også foreldre som insisterer på at barna deres skal leve etter vegan-prinsipper, som vil si at man unngår alle animalske produkter, som melk og ost, i tillegg til kjøtt og fisk.

Disse matvarene inneholder noen viktige næringsstoffer man ikke får andre steder, fortalte Allen på en konferanse arrangert av Den amerikanske foreningen for fremskritt innen forskning (AAAS) i Washington ifølge BBC.

Norsk Vegetarforening oppfordrer foreldre som vil oppdra barn som veganere, om å sette seg grundig inn i ernæringslære, og være forsiktige.

Hemmer utviklingenIfølge Allen viser mange studier at kvinner som unngår all animalsk mat mens de er gravide og ammer, får mindre barn som vokser saktere og blir hemmet i utviklingen, kanskje permanent.

- Hvis det dreier seg om å gi næring til unge barn, som det gjør for gravide og ammende, vil jeg gå så langt som å si at det er uetisk å unngå disse matvarene i den perioden av livet, sier Allen.

Hun er også kritisk til foreldre som tvinger vegan-kosthold på unge barn, og nekter dem melk, ost, smør og kjøtt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.