Ufarlig å spise kylling

Det er ikke farlig å spise norsk kylling, kalkun og egg, selv om fugleinfluensaen skulle komme til Norge. Norsk fugl til matproduksjon holdes isolert fra potensiell smitte.

Publisert
Sist oppdatert

- Det er ingen grunn til å være bekymret. Vi følger situasjonen tett og kontrollerer norsk fjørfekjøtt kontinuerlig, sier direktør for helse og hygiene i Mattilsynet, Stein Ivar Omsettrø.

Mattilsynet har nå gitt beskjed om at alle høns i hele landet skal holdes innendørs.

- Vi gjør dette for å hindre all kontakt mellom villfugl og tamfugl. Risikoen for at fugleinfluensa skal bli introdusert med villfugl til Norge er nå høy, sier han.

Norsk fjørfehold foregår dermed innendørs. God hygiene og smitteverntiltak skal hindre at fugleinfluensa kommer inn i besetningene. Kommer viruset likevel inn, vil fuglene bli akutt syke og dø. Ingen produkter fra slik fugl vil komme på markedet i Norge.

Sunn norsk kyllingIfølge Omsettrø er det ingen grunn til å advare mot å spise egg fra frittgående høner. Disse hønene lever innendørs i store haller. Mattilsynet advarer heller ikke mot å spise rå egg.

- I andre land spiser man som regel ikke rå egg, men det skyldes problemer med salmonella. Denne bakterien finnes ikke i norske egg og fjørfe som selges i butikkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer