"Uforpliktende" tilbud kan gi inkassobråk

Mottar du regninger du er uenig i, må du selv rydde opp.

"Uforpliktende" tilbud kan gi inkassobråk
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du mottar regninger som du mener du ikke skal ha, må du selv ta kontakt med firmaet som krever betaling. Hvis ikke risikerer du inkassokostnader og mulige betalingsanmerkninger, sier Forbrukerombudet.

I markedsføringsloven er det et forbud mot negativt salg. Det vil si å kreve betaling for varer eller tjenester uten at det er inngått en avtale om det. Dessverre er det likevel hvert år et stort antall forbrukere som får krav fra næringsdrivende uten at det er gjort noen form for avtale om dette på forhånd.

Får mange klager

Forbrukerombudet får også mange klager fra forbrukere som har blitt kontaktet av blant annet telefonselgere og standsselgere og takket ja til en gratis produktprøve eller et annet "uforpliktende" tilbud. Når forbrukerne i ettertid blir ønsket velkommen som abonnenter og blir bedt om å betale et beløp, har de blitt utsatt for et negativt salg. Dette er ikke lov, men det forekommer likevel.Hvor langt kan inkassoselskapene gå? Her får du svaret

Vær på vakt mot dette

Hvis du har fått regninger og/eller inkassokrav uten at du aner hvor det kommer fra, bør du være på vakt. Det bør du også være hvis kravet kommer fra firmaet som lovet deg en gratis prøve eller gave.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer