Ugreie hormoner

Publisert
Sist oppdatert

Ugreie hormonerJeg er plaget av irritasjon og sinne. En prøve viser at jeg har lave verdier av flere hormoner, hva kan jeg gjøre med dette? Esben Esther svarer:

Hei!!

Jeg er ei dame på 30 år. Spesielt det siste året har jeg vært plaget av mye irritasjon og sinne. Dette går dessverre ut over min mann og våre to barn. Problemet har vært så stort at jeg gikk til legen og fikk tatt en hormonprøve. Prøveresultatet viser lave verdier for FSH, LH og østradiol. Disse fremmedordene kan jeg ikke forstå noe av... Hva betyr dette? Og hvilken innvirkning har dette på humøret? Og på sex-lysten?

Da prøven ble tatt gikk jeg på p-piller. Jeg sluttet da med disse, og skal ta ny prøve om to måneder. Problemer spesielt det siste året har også vært mye plager med svettelukt, jeg blir fort kald/frossen, og litt nedstemt .

Håper på svar!! Vennlig hilsen fra Randi

Kjære Randi.Det er høyst sannsynlig at p-pillene har ansvaret for de prøvesvarene du har fått. P-piller forandrer kroppen på den måten at det ikke blir eggløsning. Eggstokkene som produserer det kvinnelig kjønnshormonet østradiol og som også er kjertlene hvor eggene produseres og hypofysen, påvirkes av p-piller. Hypofysen som på sett og vis styrer det hele blant annet gjennom stoffene FSH og LH påvirkes også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer