Ugyldig fra mandag

En kvart milliard kroner blir ugyldige mandag.

Camilla Collett går nok en gang inn i historien. Foto: Norges Bank
Camilla Collett går nok en gang inn i historien. Foto: Norges Bank Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag blir 100-lappene med bilde av Camilla Collett ugyldige. Det samme gjelder de gamle kronestykkene. Dermed mister over 250 millioner kroner som norske personer har hjemme, sin verdi.

Men Norges Bank vil sørge for at folk får litt ekstra tid etter fristen 15. september på å få vekslet inn gamle «camillaer». Sedlene ble byttet ut i 1997.

- Vi vil nok ta imot sedlene i en uke eller to til, sier Siv Meisingseth til avisa VG. Hun er kommunikasjons-direktør i Norges Bank.

Putter penger i madrassen

De gamle 100-lappene som fortsatt er i bruk, har til sammen en verdi på 27 millioner kroner. Men kronestykkene er det langt flere av. Det er snakk om 225 millioner stykker. Dette gjelder alle kronestykker fra 1875 og 1997.

Og hvis du trodde at «lommerusk» som kroner fra de 30 siste årene en dag kan bli verdifulle, må nok tro om igjen.

Gidder ikke spare penger

- Det er så godt som usannsynlig. Til det er det altfor mange av dem, sier Karl Sæthre. Han er daglig leder ved Bergen Mynt- og Seddelforretning.

Mynter som inneholder sølv og er fra før 1924, kan ha en verdi. Det samme gjelder kroner fra 1927, 1936, 1937, 1947 og 1958.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.