Ukas platekjøp

Et dypdykk ned i de nyeste plateutgivelsene, og vi har kommet opp med følgende musikkanbefalinger for helga.

Publisert
Sist oppdatert

CD: Norsk Utflukt - "Det Blå Arret"

Dette er definitivt ukas pliktkjøp. Treffsikker 'talking blues' med popfølelse snakket, sunget og spilt av Lars Saabye Christensen, Kåre Virud, Baard Slagsvold og Tore Wildhauer. Grunnstemningen er blåere enn blå, og tekstene kretser rundt de dagene da livet ikke smiler til deg, men ler av deg.

Som i romanene er Saabye Christensen opptatt av de som ikke alltid lykkes, for eksempel i nøkkellåta Tida Som går: "jeg synes jeg hører noen komme opp trappa / men det er bare tida som går". Best er sorgmuntre Postbudet og fengende Hawaii, der Saabye og Virud veksler mellom sang og lesing.

I Mannen På Trappa får vi vite at "trærne på Briskeby har tent lightere av løv / og øverst i spiret sitter Gud og tørker støv". Og Minibar Blues er en roman. Bli med på utflukten!

Billligst over disk: 149,50 hos Akers Mic og Platekompaniet. Billigst på nett: 174,50 hos Akersmic.no, 179,- hos Zailor.no.

*

CD: "by:Larm - 5 år"

by:Larm feirer femårsjubileet med denne samleplata med den beste larmen, og den funker faktisk som en kraft-kavalkade over den beste nyere, norske musikken. Abel, Briskeby, Big Bang, Röyksopp, Kaizers, Lerche, St. Thomas, Kings of Convenience, Madrugada, Tungtvann og enda flere. Befriende fritt for spekulativ kommerspop.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer