Ukas pristest: Rådyrt å bli svett

Ikke nok med at du må slite og svette for å komme i form. Du må betale dyrt for det i tillegg. En time på treningsstudio kan koste deg over 60 kroner.

Ukas pristest: Rådyrt å bli svett
Publisert

Ble det litt for mye grillmat og gode viner i sommer? Kanskje har du tenkt å bruke høsten og vinteren til å komme i form? Så sant du ikke tilhører joggefanatikerne som sliter seg gate opp og gate ned i alt slags vær, må du regne med å betale både med penger og svette for å komme i form.

Vi har sjekket prisene hos ulike treningssenter, og resultatet var nedslående for de med slunken lommebok. Går du til det dyreste senteret, FRISK, kan du måtte betale hele 6220 kroner i løpet av et år. Det er 2600 kroner mer enn det du må betale for ett år hos Friskis og Svettis.

Spar tusener

Nå kan det innvendes at Friskis og Svettis ikke har like mange timer som de andre sentrene. Sammenligner vi dyre FRISK med det nest billigste alternativet, 3T, finner vi en prisforskjell på 1760 kroner i året. Både FRISK og 3T finnes i en rekke norske byer.

I tabellen kan du lese de ulike prisene hos de ulike sentrene.Vi opererer med tre priser i tabellen; innemeldingsavgift, månedspris og pris pr. time. Timesprisen har vi funnet ved å tenke oss et gjennomsnittseksempel.

To treninger i uka

Vi har tatt utgangspunkt i en person som ikke er medlem fra før, ergo han eller hun må betale innmeldingsavgiften. Vedkommende har kanskje ambisjoner om å trene tre til fire ganger i uka, men ender gjerne på to ganger i uka i snitt. Vi forutsetter at vår tenkte person lar være å trene to uker i året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer