Ulike bryst øker kreftfaren

Kvinner med asymmetriske bryst har større risiko for å få brystkreft, hevder en ny britisk studie.

Publisert
Sist oppdatert

Forskere ved University of Liverpool har sammenliknet mammografier til 252 kvinner som har hatt brystkreft med et likt antall kvinner som ikke har fått diagnosen, skriver BBC News.

Studien viser at risikoen for å få brystkreft øker med 50 prosent for hver ulikhet på 100 milliliter. Brystene på til kvinnene som var med i studien var på størrelse med omkring 500 milliliter, så en ulikhet på 100 milliliter er ganske mye.

Forskerne påpeker imidlertid at nesten alle kvinner har til en viss grad ulike bryster og at brystkreft utvikles av en rekke faktorer.

- Det er viktig å overveie kvinnens totale risikoprofil før man vurderer risikoen for brystkreft, sier Dr. Diane Scutt, som ledet studien.

Studien er publisert i tidsskriftet Breast Cancer Research.

Studier viser også at store pupper kan gi kreft

Mer brystkreft hos venstrehendte

Mer forskning trengsMaria Leadbeater ved Breast Cancer Care sier at resultatene ikke er endelige og at det må forskes mer.

- Det er mange som har usymmetriske bryster og for mange kvinner er det helt normalt å ha ulik størrelse på brystene, sier hun og legger til at dersom en kvinne har asymmetriske bryst og opplever plutselig at det større brystet vokser enda mer, så bør hun oppsøke lege.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer