Ulike sykkeltyper

Velg sykkel etter hvor du skal bruke den. Kjøp ikke en ren terrengsykkel dersom du kun skal sykle i bygatene.

Publisert
Sist oppdatert

Skal du sykle en del på skogsveier og i terrenget, bør du selvsagt kjøpe en skikkelig terrengsykkel.

- Mange av de som sykler en del i marka, holder seg til grusveiene og behøver derfor ikke en offroadsykkel, sier Einar Bowitz ved sykkelverkstedet Den Gylne Eike i Oslo.

Mange har i dag likevel to sykler - en offroadsykkel og en hybridsykkel til bruk i byen. Grovt sett kan du velge mellom følgende sykkeltyper:

Terrengsykkelen

Offroadsykkelen er laget for sykling i terrenget. Den har blant annet solid ramme, kraftige dekk, sterke bremser og mange gir. De siste årene har også billigere offroadsykler fått fjæring foran og/eller bak. Priser: Fra 2.000 til 34.000 kroner. For vanlig turbruk bør du bruke 6 - 10.000 kroner. Til røffere bruk og konkurranser bør du bruke 10 - 20.000 kroner.

By-/hybridsykkelen

En mellomting mellom en terrengsykkel og en tradisjonell bysykkel. Den triller lett, og brukes derfor av mange til sykling til jobben samt en og annen søndagstur. Den har terrengsykkelens ramme, flate styre, kraftige bremser og mange gir. Fra bysykkelen har den fått smalere dekk, store hjul og et bredere sete. Priser fra 3.000 til 10.000 kroner. Bruk 5 - 7.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer