Ulike typer av sykkellåser

Publisert
Sist oppdatert

Vaierlåser

Vaierlåser er de enkleste, billigste og vanligste sykkellåsene. De veier lite, er enkle å bruke, men vaieren er sårbar for baufil og boltekutter. Selve låssylinderen er ofte sårbar for tenger, skrutrekkere og hammere. Stålkvaliteten i vaieren avgjør dessuten ofte om låsen er god. Få vaierlåser er FG-godkjente.

Slangelåser

Slangelåsene har et metallskall utenpå vaieren, og er regnet som sikrere enn vaierlåser. Bakdelen er at de også er tyngre. I likhet med vaierlåser er de fleksible og kan lett brukes til å låse sykkelen fast til noe. Skallet/skjellene utenpå vaieren er dessverre ofte for svake, slik at låsen likevel kan kuttes.

Bøylelåser

Bøyelåser fraktes på en holder på sykkelen. De er regnet som sikre. Gode bøylelåser tåler både baufil, boltekutter, hammer, skrujern, tang, og noen tåler også drill, spett og jekk. Bøylelåser som ikke er FG- godkjent anbefales ikke. De er dog lite fleksible. Du får bare låst ett hjul og ramma fast til en tynn gjenstand. En bøylelås i kombinasjon med en vaierlås er en god løsning for de fleste syklister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer