Ulovlig på Skeidar

Møbelkjeden Skeidar har markedsført januarsalget på ulovlig vis.

Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerombudet har fattet et forbudsvedtak mot Skeidars salgsmarkedsføring.

Ulovlig på Living

Feil førpriser

Møbelkjeden skal, ifølge Forbrukerombudet, ha markedsført januarsalg på varer som de ikke i tilstrekkelig grad har kunnet dokumentere at de har solgt til den oppgitte førprisen. Forbrukerombudet har derfor fattet vedtak som forbyr Skeidar å benytte ukorrekte førpriser i markedsføring av kjedens produkter.

Retter møbelkjeden seg ikke etter vedtaket, må de betale et tvangsgebyr på en halv million kroner.

- Skeidar bryter markedsføringsloven når de markedsfører seg med førpriser som ikke er reelle. Forbrukerne skal kunne stole på salgsmarkedsføring, og ikke bli villedet som i dette tilfellet, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon, i en pressemelding.

Dyre kremer og ulovlig markedsføring

Rydder i bransjen

Den siste tiden har Forbrukerombudet jobbet med å rydde i møbelbransjens markedsføring, og spesielt i forhold til uriktige førpriser. Da ombudet registrerte at flere aktører markedsførte seg med store avslag og nedsatte priser, ba de de aktuelle kjedene om å dokumentere at førprisene var korrekte.

Skeidar var ikke i stand til å fremlegge nødvendig dokumentasjon på at førprisene var reelle nok.

På bakgrunn av gjennomgangen, vurderer Forbrukerombudet nå også sanksjoner mot andre aktører i møbelbransjen.

Mer forbruk:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer