Ulovlig på Skeidar

Møbelkjeden Skeidar har markedsført januarsalget på ulovlig vis.

Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerombudet har fattet et forbudsvedtak mot Skeidars salgsmarkedsføring.

Ulovlig på Living

Feil førpriser

Møbelkjeden skal, ifølge Forbrukerombudet, ha markedsført januarsalg på varer som de ikke i tilstrekkelig grad har kunnet dokumentere at de har solgt til den oppgitte førprisen. Forbrukerombudet har derfor fattet vedtak som forbyr Skeidar å benytte ukorrekte førpriser i markedsføring av kjedens produkter.

Retter møbelkjeden seg ikke etter vedtaket, må de betale et tvangsgebyr på en halv million kroner.

- Skeidar bryter markedsføringsloven når de markedsfører seg med førpriser som ikke er reelle. Forbrukerne skal kunne stole på salgsmarkedsføring, og ikke bli villedet som i dette tilfellet, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon, i en pressemelding.

Dyre kremer og ulovlig markedsføring

Rydder i bransjen

Den siste tiden har Forbrukerombudet jobbet med å rydde i møbelbransjens markedsføring, og spesielt i forhold til uriktige førpriser. Da ombudet registrerte at flere aktører markedsførte seg med store avslag og nedsatte priser, ba de de aktuelle kjedene om å dokumentere at førprisene var korrekte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer