Ulovlig praksis avslørt

Velger kjønn på fertilitetsklinikk

Gutt eller jente? Britisk reporter avslører ulovlig kjønnsseleksjon i Tyrkia. Foto: Colourbox
Gutt eller jente? Britisk reporter avslører ulovlig kjønnsseleksjon i Tyrkia. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det hevdes at britiske foreldre reiser til utenlandske fertilitetsklinikker hvor de kan velge hvilket kjønn barnet deres skal ha. Men nå advares foreldrene mot at denne praksisen, som er forbudt i Storbritannia, også ofte er forbudt i andre land. Dette skriver den britiske avisen Daily Mail.

Anklagene blir stilt etter at en BBC-reporter avslører at representanter fra an tyrkisk fertilitetsklinikk garanterer at barnets kjønn vil være som valgt av foreldrene, dersom graviditeten kommer i stand etter behandling ved deres klinikk. Disse avsløringene er gjort med skjult kamera, ved at BBC-reporter Colette McBeth utga seg for å være en mor med to sønner som ønsket seg en datter, og saken har skapt stor oppstandelse i Storbritannia. Kjønnsseleksjon er forbudt også i Tyrkia.

Desperado ville vite fosterets kjønn - pistoltruet legen

Under etterforskning

Avsløringene fra BBC-programmet har ført til at tyrkiske helsemyndigheter nå undersøker hvorvidt disse påstandene medfører riktighet, for kjønnsseleksjon er forbudt ved lov også i Tyrkia. Det var representanter fra Jinmed Center i Tyrkia som kom med denne lovnaden overfor den britiske reporteren - hvis yrkesokkupasjon ikke var kjent for de tyrkiske fertilitetslegene. Representantene fra den tyrkiske fertilitetsklinikken kom til London for å finne mulige kunder - altså par som ønsket seg barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer