- Ulovlige vervekampanjer

Treningskjedene villeder kundene i kampen om å kapre dem, mener Forbrukerombudet.

Vet du hva du må betale for blodslitet? Forbrukerombudet vil synliggjøre prisene. Foto: Colourbox.com
Vet du hva du må betale for blodslitet? Forbrukerombudet vil synliggjøre prisene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerombudet reagerer på reklamekampanjer fra både SATS og Elixia, der treningssentrene driver med markedsføring som er både villedende og mangelfull hva gjelder informasjon om priser og bindingstid.

- Vi ser alvorlig på markedsføring som kan lure forbrukere til å inngå treningsavtaler på feil premisser, sier seksjonssjef Bente Øverli.

Sier ingenting om pris

SATS fokuserer i sin markedsføring utelukkende på "gratis iPod" eller "gratis pulskokke" dersom en inngår en treningsavtale. De opplyser imidlertid ikke om hva forbrukerne skal betale, eller at de opererer med 12 måneders bindingstid for sine avtaler, hevder Forbrukerombudet.

Når vesentlige opplysninger som pris og bindingstid ikke er tatt med i markedsføringen, er kampanjen i strid med markedsføringsloven.

Her trener du billigst: Stor pristest - se hvem som vant

Sammenblanding av fakta?

- Ifølge Aftenposten i dag reagerer Forbrukerombudet på koblingen mellom tilgift og treningen og mener det ikke er tilstrekkelig kjøpsmessig sammenheng, men ifølge brevet fra Forbrukerombudet er problemet at vi ikke har opplyst tilstrekkelig om betingelsene for kjøpet som gjør at man kan velge mellom iPod eller en pulsklokke, sier informasjonssjef i SATS, Anders Grøterud, til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.