Undersøk finansieringsmulighetene dine!

For at drømmehuset skal bli ditt, trenger du penger. Men det har du ikke nok av såfremt du ikke er aksjemegler eller har arvet nylig. Så hva gjør du? Jo, du låner penger selvfølgelig. Og dersom du ikke har en snill og rik tante, låner du i banken. Eller hos forsikringsselskapet. Eller kanskje hos arbeidsgiver? Uansett hvor mye og av hvem du må låne, kan det være lurt å gjøre seg kjent med lånemarkedet før du begynner å lete etter bolig.

Du må ikke i banken for å få lån. Foto: Jon Erland Madsen
Du må ikke i banken for å få lån. Foto: Jon Erland Madsen Vis mer
Publisert

Selv om mange først vil tenke at banken er stedet å låne penger, er ikke bankene lenger enerådende på markedet. De siste årene har forsikringsselskapene og andre finansieringsinstitusjoner ytt lån til personkunder i Norge.

Sterk konkurranse om lånekundene gjør at du heller ikke må ha et kundeforhold for å få lån. Derfor bør du konsentrere innsatsen om å få lavest mulig rente. Følg med i rentebarometre og bankenes renteoversikter. Dette finner du blant annet på våre sider.

Fast eller flytende rente?

Selv om du får et godt rentetilbud må du være klar over at de fleste finansieringsinstitusjoner forbeholder seg retten til å sette opp rentene uten særlig varsel. Det kan derfor være smart å se på rentebarometre som også har historisk renteoversikt, for å finne hvilke finansieringsinstitusjoner som yter lavest renter over tid.

Noen hevder at det kan lønne seg å velge fast rente når den er relativt lav og man tror renten vil øke i fremtiden. Vær imidlertid klar over at den ekstra renten du vil betale for å ha fastrentelån er en form for forsikring fra banken mot renteoppgang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer