Undersøker om 4G-reklamene er ulovlige

One Call mener Telenor struper alle til under 3G-fart.

SAKENS KJERNE: I Telenor-reklamene forteller de deg at 4G er et "raskere nett". Men sannheten er at 3G kan være raskere.  Foto: Youtube.com/user/TelenorNorway
SAKENS KJERNE: I Telenor-reklamene forteller de deg at 4G er et "raskere nett". Men sannheten er at 3G kan være raskere. Foto: Youtube.com/user/TelenorNorway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"4G betyr at du kan surfe opptil ti ganger raskere!"

Denne påstanden har Telenor kommet med i blant annet TV-reklamer. I et brev fra Kvale Advokatfirma, skrevet på vegne av One Call, går operatøren i strupen på denne 4G-markedsføringen.

"I realiteten struper Telenor alle sine kunder til hastigheter under eksisterende 3G-nivåer" skriver One Call til Forbrukerombudet.

"Anslagsvis 90 prosent av kundene strupes på nivåer som i forhold til både nåværende 3G, og selvsagt 4G, er bemerkelsesverdig lave. Dette helt sentrale faktum unnlater Telenor konsekvent å informere om i markedsføringen, selv om denne nærmest utelukkende dreier seg om datahastighet."

Les også: I år skal du få 4G på T-banen

– Kan reklamene derfor være ulovlige? undrer One Call.

Det skal Forbrukerombudet nå finne ut av.

Ombudet krever svar

Som DinSide skrev før jul, struper 4G-operatørene Telenor, Netcom, djuice og Talkmore kundenes 4G-hastigheter. For eksempel kan du bare surfe med 10 megabit per sekund (Mbps) på Telenors billigste abonnementer, en hastighet du også får med 3G.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer