Ung og smart med fisk

Fisk til middag? Fiskeoljer beskytter hjernen mot Alzheimers sykdom og gjør deg smartere på kjøpet.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at fisk er mat for hjernen.

Nå viser en skotsk undersøkelse at de viktige fiske-fettsyrene både kan beskytte mot utviklingen av Alzheimer sykdom og gjøre deg smartere.

Smartere med fiskForskerne fra University of Aberdeen og University of Edinburgh har fulgt opp 300 mennesker som første gang ble testet og intervjuet i 1947. En hel levealder senere ble de samme personene undersøkt på nytt.

Med et spørreskjema og blodprøver kunne forskerne kartlegge sammenhengen mellom helsetilstanden og inntaket av fiske-oljer som Omega-3 i kostholdet og som kosttilskudd.

Rapporten konkluderer med at de flittigste transpiserne også var både smartere og yngre i hjernen enn gjennomsnittet.

Yngre hjerne- Den store forskjellen viste seg ikke i tester av hukommelsen, men i den mentale hastigheten. Hjernene til de som brukte kosttilskudd med fiskeoljer så ut til å fungere raskere.

- Vi fant en klar sammenheng mellom resultatene av de mentale testene og nivåene av Omega-3 i blodet, forteller forskningsleder Lawrence Whalley i følge fagmagasinet Nutraingredients.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer