Ung og trett

Tretthet er det vanligste problemet til norske arbeidstakere. Og de er de unge som sliter mest.

Publisert
Sist oppdatert

Arbeidslivet stjeler kreftene våre. Mange sliter med å holde kroppen og humøret i gang gjennom dagen.

- Mange unge og ressurssterke tror de har en grenseløs arbeidskapasitet, forteller forskeren Ole Rikard Haavet til Dagens Medisin.

Syv av tiEn norsk undersøkelse gjennomført ved NTNU viser at syv av ti norske arbeidstakere er trette og slitne.

Undersøkelsen er basert på en spørreundersøkelse med over 1000 ansatte i norske bedrifter. Deltakerne er spurt om mange forskjellige helseplager og i hvilken grad de har opplevd slike problemer i løpet av den siste måneden.

Kvinner og akademikereDet er yngre arbeidstakere med høy utdanning som oftest har problemer med tretthet. Det ser også ut til at kvinner sliter litt mer enn menn.

En annen forskjell mellom kjønnene er også i hvilken grad vi selv tar ansvar for plagene. Mens bare en av fire menn bebreider seg selv for sykdom, vil nesten halvparten av kvinnene ha dårlig samvittighet for problemene.

Etter tretthet, er hodepine også et vanlig problem på norske arbeidsplasser. 60 prosent av de under 40 år har opplevd hodepine på jobben i løpet av den siste måneden

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer