Ungdom drikker mer enn før

En ny undersøkelse viser at alkoholforbruket blant de yngste har økt kraftig etter at rusbrusen ble tilgjengelig i dagligvarebutikkene. Rusbrusen kommer i tillegg til øl, ikke i stedet for, slik mange hadde ventet.

Publisert
Sist oppdatert

Ungdom drikker mer hver gang de drikker, de drikker oftere og starter tidligere, viser en undersøkelse Norsk Gallup har gjennomført for organisasjonen Alkokutt. 70 prosent av de spurte i aldersgruppen 15 til 17 år opplyser at de drikker minst en gang i måneden.

Daglig leder Trine Stensen Lunde i Alkokutt sier at ungdommens alkoholforbruk gir grunn til bekymring.

- Vi vet at ungdom drikker alkohol når de samles til fest, og vi vet at rus er sentralt i disse sammenhengene. Dermed blir det mye fyll, sier hun til NRK.

Øl er fortsatt er ungdommens favoritt, men rusbrusen er kommet i tillegg. 60 prosent av ungdommene svarer nemlig at de fortsatt drikker like mye øl som før, selv om de også drikker rusbrus.

Alkokutt mener at undersøkelsen viser at markedsføringen mot ungdom fungerer.

- Både innpakning, navn og smak på brusen er laget for å friste ungdom til å kjøpe produktene, sier Trine Stensen Lunde, som antar rusbrus vil bli sommerens store slager blant de unge.
(NTB)

Mozon.no, 24.04.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer