Ungdom usikre på hvor de kan få hjelp

Mange ungdommer med psykiske vansker er usikre på hvor de skal henvende seg for å få hjelp, viser en undersøkelse. Det må flere helsesøstre til, mener Mental Helse.

VANSKER: En av fem unge vil en eller annen gang slite med psykiske vansker. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox
VANSKER: En av fem unge vil en eller annen gang slite med psykiske vansker. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hele to av fem unge mellom 13 og 19 år er usikre på hvor de skal henvende seg for å få hjelp med problemene sine. Det viser en undersøkelse som Norsk Gallup har utført på oppdrag for Sosial- og helsedirektoratet.

Les også: Slår alarm om psykisk helse:

I dag markeres Verdensdagen for psykisk helse, og temaet i år er ungdom og psykisk helse. Mental Helse som er hovedansvarlig for arrangementet i Norge, mener det trengs flere lavterskeltilbud.

Flere lavterskeltilbud- Vi vet at det er svært viktig at ungdom får tidlig hjelp. Derfor bør hver videregående skole også ha en helsesøster, slik at alle skoleelever har en dør å banke på. Vi trenger flere lavterskeltilbud, fordi vi vet at det virker forebyggende, sier informasjonsleder Birgitte Finne Høifødt i Mental Helse til DinSide Helse.

Les også: Behandler angst på internett:

Men det er ikke nok bare å ruste opp skolenes tilbud, mener hun.

- Psykiske vansker hos ungdom kan være alt fra overgrepsproblematikk til kjærlighetssorg. Men det er jo ikke alltid like lett å snakke med foreldrene sine. Vi må derfor satse på de arenaene der ungdom er. Å skolere lærere og for eksempel trenere i psykisk helse er en god start, mener Høifødt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer