Boliglånsforskriften

Unge får låne mer til bolig

Regjeringen har bestemt at det ikke blir noen endringer i boliglånsforskriften.

SKROTER INNSTRAMMINGSFORSLAG: Finansminister Siv Jensen og departementet har besluttet å videreføre boliglånsforskriften slik den er, og skroter dermed Finanstilsynets forslag til innstramming. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix.
SKROTER INNSTRAMMINGSFORSLAG: Finansminister Siv Jensen og departementet har besluttet å videreføre boliglånsforskriften slik den er, og skroter dermed Finanstilsynets forslag til innstramming. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er bred enighet om at forskriften bør videreføres, sier finansminister Siv Jensen.

Boliglånsforskriften virker etter hensikten, og boligmarkedet er i bedre balanse. Derfor viderefører vi boliglånsforskriften uten nye innstramminger, fortsetter finansministeren i en pressemelding fredag morgen.

Finansdepartementet har fastsatt en ny boliglånsforskrift som trer i kraft ved nyttår og varer ut 2020.

- Når varigheten nå settes til ett år, kan vi gjennomføre en helhetlig vurdering av boliglånsforskriften og forbrukslånsforskriften neste år, sier Jensen.

Skroter Finanstilsynets forslag

Dermed skroter Jensen Finanstilsynets forslag om strengere boliglånskrav, og åpner for at unge med BSU-konto får låne mer til boligkjøp, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Finanstilsynets innstrammingsforslag har vært på høring, og mange har ment at forslaget deres både ville hindre bygging av nye boliger og gjøre det vanskeligere for unge å komme inn på boligmarkedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer