Unge jenter mer deprimert enn gutter

Nye undersøkelser viser at jenter i alderen 12-19 år har mye større risiko for å utvikle depresjon i forhold til jevnaldrende gutter. 12 år gamle gutter skårer imidlertid høyere på depresjon enn jentene.

Publisert
Sist oppdatert

Unge jenter mer deprimert enn gutterNye undersøkelser viser at jenter i alderen 12-19 år har mye større risiko for å utvikle depresjon i forhold til jevnaldrende gutter. 12 år gamle gutter skårer imidlertid høyere på depresjon enn jentene.

En multinasjonal studie fra USA, Canada og Storbritannia, som har sett på data fra alle de tre landene, ble nylig presentert på en kongress i American Psychiatric Association (APA).Undersøkelsen hadde som mål å kartlegge eventuelle kjønnsforskjeller ved depresjon hos ungdom.

Jentene mer deprimerteStudien viser at jenter har mye større risiko for å utvikle depresjon i tenårene enn det gutter har. Gutter i 12-års alderen derimot, hadde høyere antall depressive symptomer enn jentene. Den viser videre at i 14-15-årsalderen er det et stort gap mellom jenter og gutter, med klart høyere score hos jentene. Tendensen holder seg frem til fylte 17 år, og viser da en liten nedgang hos jentene og noe økning hos guttene. Dette var sammenfallende resultater for alle de tre landene, skriver tidsskriftet Dagens Medisin.

Samme som i NorgeFunnene i undersøkelsene stemmer også med hva man har erfaring med i Norge:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer