Barneidrett

- Unge må få billigere idrett

Idrettspresidenten mener de skyhøye kostnadene for barne- og ungdomsidrett må ned.

IKKE HELT I MÅL: Ny undersøkelse viser at flere barne- og ungdomsidrettslag har lave kostnader for å sikre at alle kan delta, men det er fortsatt en del idrettslag som burde redusere kostnadene for de yngste. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix.
IKKE HELT I MÅL: Ny undersøkelse viser at flere barne- og ungdomsidrettslag har lave kostnader for å sikre at alle kan delta, men det er fortsatt en del idrettslag som burde redusere kostnadene for de yngste. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kulturdepartementet har nylig publisert en ny rapport som tar for seg kostnadene for å drive med barne- og ungdomsidrett. Den har kartlagt kostnadsnivået i tretten ulike idretter.

Hovedfunnene er at den årlige gjennomsnittskostnaden ved deltakelse for niåringer er 3800 kroner, mens de årlige gjennomsnittskostnadene for femtenåringer er 9100 kroner.

De viktigste kostnadsdriverne i idrettslagene er utstyr, bekledning, samt arrangementskostnader.

- Bekymringsfullt

Idrettspresident Berit Kjøll trekker fram at rapporten viser at svært mange idrettslag gir tilbud til en relativt lav kostnad for å sikre at de fleste kan være med, og at bevisstheten om kostnadsreduserende tiltak i idretten blir stadig bedre kjent i idrettslagene.

- Når det er sagt, avdekker rapporten at det er flere idretter som har tilpasset seg et unødig høyt ambisjonsnivå på utstyr. Det er bekymringsfullt, og denne utviklingen må snus, sier Kjøll i en pressemelding.

- Her må både særforbund, idrettslag og foreldre ta et felles ansvar for å justere ambisjonsnivået for å få ned kostnadene, fortsetter hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer