Ungkarsnirvana

DINGS: En støvsuger som holder stua automatisk kjemisk fri for hybelkaniner. Det er drømmen for mange hardtarbeidende kvinner og menn. Men fungerer de? Nykommeren Roomba har blitt satt på hardtest.

Publisert
Sist oppdatert

Sliter du med overivrige hybelkaniner, er toppen av lykke en støvsuger som går av seg selv, mens du gjør noe helt annet.

Det finnes flere ulike modeller og typer i handelen, men de fleste har fått kritikk for ikke å gjøre jobben godt nok.

Nå har danske Berlingske Tidende testet nykommeren Roomba Robotic Floorvac, som har en utsalgspris på rundt 2.300 danske kroner. Det er rundt en femtedel av prisen på konkurrenten Trilobite. Men gjør den virkelig jobben?

Tja

I følge Berlingske Tidende er dette dommen: På plussiden:Den tar en pen porsjon alminnelig husstøv, hybelkaniner og større partikler som sukker osv. Så lenge gulvet er ryddet for hindringer som leketøy og småmøbler passer den fint til rom hvor døren kan lukkes. Den får også pluss for at den kommer under senger, sofaer og andre møbler.God og utfyllende dansk bruksanvisning.På minussiden:Den suger ikke de minste partiklene, for eksempel mel.På grunn av formen, Rombaen er rund, kommer den ikke til i hjørner.Siden den setter seg fast i teppekanter over 1,27 cm, må du rydde før du setter på støvsugeren. Det er tungvint. På full oppladning konkluderte Berlingske Tidende med at Roombas batterier holdt til støvsuging i 1,5 time.Roombaen veier 2,7 kg, har en diameter på 33,5 cm, og en høyde på 9 cm,. Sugeeffekt skal være på 30W og den har et oppladbart batteri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer