Unil tilbakekaller Fersk&Ferdig svinestek

Kan inneholde listeriabakterier.

TILBAKEKALLES: Ferdigmatproduktet kan inneholde Listeriabakterier. Foto: UNIL
TILBAKEKALLES: Ferdigmatproduktet kan inneholde Listeriabakterier. Foto: UNIL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag varslet næringsmiddelprodusenten UNIL at de tilbakekaller ferdigmatproduktet Fersk og ferdig svinestek med surkål, poteter og saus, som du ser på bildet øverst i artikkelen. Produktet selges i Norgesgruppens butikker.

Se også hvilke produkter Santa Maria nylig måtte trekke tilbake

Funn av listeria i produktet

Årsaken er at det er påvist listeria i enkelte pakninger. Dermed tilbakekaller de samtlige av dette produktet, uansett holdbarhet, skriver selskapet i en pressemelding.

Produktet skal være fjernet fra butikk, og Norgesgruppen ber alle forbrukere som allerede har kjøpt det, om å kaste det eller returnere det til butikken for refusjon.

Les også hvilke matvarer som nå forsvinner fra butikkhyllene

Svært farlig bakterie

Listeriabakterier kan ifølge Matportalen.no være være årsak til alvorlig sykdom hos mennesker, og personer med nedsatt immunforsvar er spesielt utsatt.

De skriver at selv små smittedoser kan føre til sykdom og i verste fall død hos eldre, nyfødte og personer med underliggende sykdommer. For gravide kan bakterien medføre abort.

Her kan du lese mer om ferdigmat hos Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer