Unngå å bli lurt

NorSIS frykter økt svindelrisiko i høst – slik holder du netthandelen trygg.

BLACK FRIDAY-SVINDEL: Det er viktig å holde tunga rett i munnen når du handler på nett. Foto: NTB/Shutterstock
BLACK FRIDAY-SVINDEL: Det er viktig å holde tunga rett i munnen når du handler på nett. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Falske nettbutikker, der bedragere oppretter digitale butikker for å lure og svindle nordmenn, er ingen ny ting og dukker opp med jevne mellomrom.

I oktober skrev Dinside blant annet om kjokkenbutikk.com, som ble fjernet kort tid etter saken var ute.

Øker i omfang

I en pressemelding sier Virke e-Handel, en interesseorganisasjon for små og store netthandelsaktører, at omfanget av svindel på nett har økt kraftig de seneste årene.

– Etter snart to år med korona har stadig flere forbrukere benyttet nettet til å handle. Det har også ført til at svindel på nett har økt kraftig. En dansk undersøkelse i regi av sertifiseringsordningen E-mærket, som tilsvarer Trygg e-Handel i Norge, viser at det alene i siste halvår i fjor dukket opp 167 000 falske web-butikker. Vårt kanskje viktigste våpen i kampen denne type svindel er vår egen sunne skepsis, sier leder for Virke e-Handel, Gerhard Anthun, i en pressemelding.

Ahthun sier at svindlere er blitt dyktigere til å kopiere nettsidene til kjente merkenavn, og legger til at forbrukerne må være på vakt når de kommer over råbillige priser og nettbutikker som har produktnavnet i nettadressen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer