Unngå å bli tjukk i høst

Følg disse rådene, så slipper du å ha angst for at sommerfiguren forsvinner.

Bare 100 ekstra kalorier om dagen fører til en årlig vektøkning på fem kilo. Foto: Colourbox.com
Bare 100 ekstra kalorier om dagen fører til en årlig vektøkning på fem kilo. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det definitivt over og ut med lange varme sommerdager, med iskald hvitvin, forfriskende iskrem og kalde middagsretter.

Og de lange jogge-, sykkel- eller spaserturene i marka, hører til fortiden for mange.

Nå går det mot peiskos, sofakos og ullpledd for alle penga, og snacks, godterier og annen usunn mat kommer plutselig på menyen igjen. Med andre ord den perfekte oppskriften på noen ekstra, uønskede kilo.

Derfor ryker slankekuren

Samtidig viser en ny undersøkelse som InFact har utført på vegne av Nutrilett at hele 43 prosent av nordmenn oppfatter seg selv som mer eller mindre overvektige. Stadig flere nordmenn passerer grensen for det Verdens helseorganisasjon (WHO) definerer som overvekt og fedme, noe helseundersøkelsene til Folkehelseinstituttet også bekrefter her hjemme.

- Det er en kjensgjerning at velstandssamfunnet har endret vår måte å leve på. Mindre fysisk aktivitet, mer raffinert mat og stillesittende arbeid er blant hovedårsakene til at nordmenn veier mer, sier ernæringsekspert Anna Oppedal Tokheim i Axellus, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.