Unngå at julepakken blir romjulsgave

Det er kjedelig å få julegaver eller julekort flere dager etter julaften. Derfor har DinSide funnet ut når du må sende juleposten for å være sikker på at den kommer frem i tide.

Publisert

Selv om vi lever i en elektronisk hverdag, er det noen ting som fortsatt må gjøres på gamlemåten. Julepakker for eksempel. De må fortsatt sendes i posten. Og da kommer det årvisse spørsmålet like sikkert som julekvelden kommer på kjerringa: Når må juleposten sendes for å unngå at det blir romjuls- eller nyttårspost?

A eller B?

Sender du mer en 19 julekort lønner det seg å sende dem samtidig som B-post. For å sende B-post må du merke brevet med avsender og en B ved siden av frimerket. Sendingen må leveres samlet på postkontoret eller i spesielle konvolutter beregnet på B-post. Sender du noe som veier mellom 250 og 1000/2000 gram (innenlands/utenlands) kan du sende det som B-post selv om du ikke har mer enn en forsendelse.

Mens prisen for brevpost under 20 gram innenlands er 3,80 som A-post, er prisen 40 øre lavere, 3,40, per brev for B-post. B-post tar som regel et par dager lenger tid å nå frem til mottager enn A-post, men for A-post er det tidsnok å sende den 20.12.

Det er fullt mulig å samle post til både innenlandske og utenlandske adressater i en B-post forsendelse. Men da må du huske at det tar lenger tid å bringe frem pakker og brev til utlandet enn det gjør til adresser i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer