Unngå at julepakken blir romjulsgave

Det er kjedelig å få julegaver eller julekort flere dager etter julaften. Derfor har DinSide funnet ut når du må sende juleposten for å være sikker på at den kommer frem i tide.

Publisert

Selv om vi lever i en elektronisk hverdag, er det noen ting som fortsatt må gjøres på gamlemåten. Julepakker for eksempel. De må fortsatt sendes i posten. Og da kommer det årvisse spørsmålet like sikkert som julekvelden kommer på kjerringa: Når må juleposten sendes for å unngå at det blir romjuls- eller nyttårspost?

A eller B?

Sender du mer en 19 julekort lønner det seg å sende dem samtidig som B-post. For å sende B-post må du merke brevet med avsender og en B ved siden av frimerket. Sendingen må leveres samlet på postkontoret eller i spesielle konvolutter beregnet på B-post. Sender du noe som veier mellom 250 og 1000/2000 gram (innenlands/utenlands) kan du sende det som B-post selv om du ikke har mer enn en forsendelse.

Mens prisen for brevpost under 20 gram innenlands er 3,80 som A-post, er prisen 40 øre lavere, 3,40, per brev for B-post. B-post tar som regel et par dager lenger tid å nå frem til mottager enn A-post, men for A-post er det tidsnok å sende den 20.12.

Det er fullt mulig å samle post til både innenlandske og utenlandske adressater i en B-post forsendelse. Men da må du huske at det tar lenger tid å bringe frem pakker og brev til utlandet enn det gjør til adresser i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.