Unngå brølerne på treningssenteret

Hvilke hensyn bør du ta?

Kanskje lurt å drøye høneblunden til du kommer hjem?Illustrasjonsfoto: colourbox.com
Kanskje lurt å drøye høneblunden til du kommer hjem?Illustrasjonsfoto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang opplevd å finne roen i en yoga-time, bare for å bli røsket tilbake til virkeligheten fordi noen har glemt å skru av mobilen? Eller har du overtatt apparatet etter noen som åpenbart har droppet å tørke svetten av både dette og seg selv?

Det er faktisk slik at visse uskrevne regler gjelder på treningssenteret, akkurat som ved andre "offentlige arenaer".

Les også: De dårligste unnskyldningene

- Vis hensyn

- Vi prøver å unngå å bruke pekefingeren så langt det lar seg gjøre, men vi oppfordrer jo folk til å vise hensyn, sier utdanningsansvarlig i Friskis & Svettis Norge, Christina Engebretsen, til DinSide Helse.

Selvfølgeligheter som at man bruker rent treningstøy, sko beregnet for innebruk, og at man tørker svette av spinningsykkelen og andre apparater etter bruk, er ifølge Engebretsen noe de aller fleste har fått med seg.

Men like viktig er det å vise hensyn under for eksempel gruppetrening.

- Dette går også stort sett bra, spesielt med tanke på hvor mange som tidvis kan være samlet under ett og samme tak. Men det er viktig å huske å tilpasse seg i en gruppe. Hold god avstand til de andre, og still deg et stykke bak dersom du er ny og ikke kan holde tritt med resten av gruppen, oppfordrer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.