Oppussing

Unngå budsjettsmell når du skal pusse opp

Forbrukerøkonom tror mange kan få seg en overraskelse når regninga for sommer-oppussingen kommer.

TENK NYTT OG SMART: Videoen viser at noe oppussing er mer lønnsomt enn annen, og boligtype har også en del å si. I saken under får du gode tips til hvordan du unngår prissmell under oppussingen. Video: Eilin Lindvoll Klipp: Ingebjørg Iversen/Dinside Vis mer
Publisert

En fersk undersøkelse gjennomført av Ipsos for DNB viser at vi fortsatt bruker mer av feriepengene på oppussing enn før pandemien traff oss:

  • I 2019 svarte kun fem prosent at de skulle bruke feriepengene sine på oppussing.
  • Ut fra svarene i 2020, derimot, mer enn doblet antallet som ville bruke både ferielønn og -tid på oppussing til tolv prosent - og dette tallet har holdt seg stabilt i år.

Advarer mot budsjettsmell

Forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB ber deg passe på at du ikke går på en smell når du skal pusse opp i sommer:

- Fra 1. juni øker nemlig prisen på trevarer nok en gang. Siden i fjor har prisene på terrassebord økt med 50 prosent ifølge Virke, sier Sandmæl til Dinside.

Normalt gjør byggbransjen prisjusteringer på byggevarer to ganger i året, 1. april og 1. oktober, men i år ble det altså varslet at prisene økes også i begynnelsen av juni.

- På grunn av økte priser kan det være mange som går på en budsjettsmell under eller etter oppussingen, så planlegging er derfor viktigere enn før, understreker forbrukerøkonomen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer