Skattemelding

Unngå den største fallgruva

Samboere som eier felles bolig bør jobbe litt ekstra med skattemeldingen for å unngå noen tabber.

SKATTEMELDING: Samboere bør jobbe litt ekstra med skattemeldingen, ifølge økonomisk rådgiver. Foto: Shutterstock / NTB
SKATTEMELDING: Samboere bør jobbe litt ekstra med skattemeldingen, ifølge økonomisk rådgiver. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke startet Skatteetaten å sende ut skattemeldingen. Noen har kanskje fått den og andre venter ennå.

Har du samboer, er det særlig én ting som er viktig å huske på når skattemeldingen kommer. Her er det rentefradraget som er viktig.

- Det største fradraget er gjeldsrente. Dersom du har lån, bør du sjekke at alt stemmer, sa forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrad i Storebrand til DinSide forrige uke.

Jobb ekstra med den

Noen ganger er fradragene bare ført opp på den ene samboeren. Dette er viktig å bemerke seg for å unngå en smell.

Til tross for at begge to gjerne har betalt sin andel av rentene, rapporterer banken som regel inn lån og renter på den som står som hovedlåntaker i banken.

Da ender den ene samboeren opp med å få hele rentefradraget, mens den andre samboeren ikke er ført opp med noe. Dette kan ofte resultere i mye penger til gode på skatten for den ene samboeren og restskatt til den andre.

- Sameiere som eier felles bolig og har felles barn må jobbe litt ekstra med skattemeldingen, sier økonomisk rådgiver Lene Drange til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.