Unngå disse fellene

Holder deg unna disse fellene, vil ratingen din bli bedre.

Publisert
Sist oppdatert


 • Ikke la være å låne penger.
  Har du lånt penger eller fått innvilget, er det et bevis på at du er kredittverdig. Tro derfor ikke at det er smart å la være å låne penger. Da får du rett og slett ingen kredittrating, som nesten er like ille som en dårlig rating.

 • Ikke avslutt gamle konti.
  Langvarige kunderelasjoner er sett som udelt positivt når kredittverdighet skal vurderes. Selv om gamle konti ikke er i bruk eller er tomme, bør du beholde dem. I enkelte kredittselskaper kan det å stenge gamle konti faktisk senke kredittverdigheten din.

 • Ikke søk om mange nye lån/kort samtidig.
  Motstå fristelsen det er å søke om flere nye kreditter/lån/kredittkort for å få rabatter i forretninger eller for å ha råd til å kjøpe noe du har lyst på. Søker du om mange kredittforhold på kort tid, vil det gi deg dårligere rating.

 • Ikke kombiner kreditt.
  Bruker du to kredittkort? Sørg da for å bruke noe av kreditten på begge kortene i stedet for mye på ett av dem. Bruk for eksempel ikke 50 prosent av kredittgrensen på ett kort og 0 på den andre kortet. Gå i stedet for 25 prosent på begge kortene. Det vil gi bedre rating.

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer