Unngå disse fellene

Holder deg unna disse fellene, vil ratingen din bli bedre.

Publisert
Sist oppdatert

Ikke la være å låne penger. Har du lånt penger eller fått innvilget, er det et bevis på at du er kredittverdig. Tro derfor ikke at det er smart å la være å låne penger. Da får du rett og slett ingen kredittrating, som nesten er like ille som en dårlig rating.

Ikke avslutt gamle konti. Langvarige kunderelasjoner er sett som udelt positivt når kredittverdighet skal vurderes. Selv om gamle konti ikke er i bruk eller er tomme, bør du beholde dem. I enkelte kredittselskaper kan det å stenge gamle konti faktisk senke kredittverdigheten din.

Ikke søk om mange nye lån/kort samtidig. Motstå fristelsen det er å søke om flere nye kreditter/lån/kredittkort for å få rabatter i forretninger eller for å ha råd til å kjøpe noe du har lyst på. Søker du om mange kredittforhold på kort tid, vil det gi deg dårligere rating.

Ikke kombiner kreditt.Bruker du to kredittkort? Sørg da for å bruke noe av kreditten på begge kortene i stedet for mye på ett av dem. Bruk for eksempel ikke 50 prosent av kredittgrensen på ett kort og 0 på den andre kortet. Gå i stedet for 25 prosent på begge kortene. Det vil gi bedre rating.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer