Unngå disse fellene

Før du hopper på ny forsikring bør du sjekke at vilkårene er i overensstemmelse med hva du virkelig trenger.

Publisert

Pass deg

I følge jurist i Forbrukerrådet, Paal Bjønness, kan det være farlig å se utelukkende på prisen.

- Forbrukeren må være oppmerksom på hvilke vilkår som gjelder, altså hva som dekkes i forbindelse med en ulykke eller skade. Forsikring er et relativt komplisert produkt, hvor det kan være vanskelig å overskue alle sammenhenger. Forbrukeren bør altså ha et kritisk blikk på forsikringsbehovene sine, sier Bjønness.

Bjønness tilføyer dessuten at det er generelle tegn i næringslivet som tyder på at man ofte er mer opptatt av å kapre nye kunder enn å pleie de eksisterende.

Det er altså ikke usannsynlig at forsikringsselskapene lokker med forholdsvis gode priser til kunder som nytegner forsikring hos dem. Når kunden er i boks er han ikke lenger like interessant.

Vil ikke ha deg!

En del av de selskapene vi ringte ønsket ikke å etablere et kundeforhold. Aktiv Forsikring og Zürich tegner kun innboforsikring i forbindelse med tegning av andre forsikringer. Ønsker du bare en innboforsikring er du altså ikke velkommen. Vital er heller ikke noe alternativ. Her må man nemlig være medlem av et akademisk fagforbund for å tegne en forsikring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer