Skattemeldingen 2020

Unngå disse rådyre rentefradrag-tabbene

Du kan føre flere fradrag for renteutgifter i skattemeldingen, så du bør passe på at du får med deg alle og at de blir riktige.

SKATTESJEKK: I denne videoen viser Skatteetaten hvordan du går gjennom skattemeldingen, legger til eller endrer opplysninger. I saken under får du noen råd til rentefradragene du kan ha rett på. Video: Skatteetaten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at i noen land gis det ikke rentefradrag på skatten i det hele tatt, mens i Norge kan hovedsakelig alle renter på egen gjeld trekkes fra skatten du betaler?

- Generelt er det ikke noe krav at renteutgiften er inntektstilknyttet, slik som for andre fradrag. Det betyr at det kan være ganske mange renter du får fradrag for, sier fagsjef Rolf Lothe i Skattebetalerforeningen til Dinside.

- Renter på restskatt får du, derimot, ikke skattefradrag for, legger han til.

Viktig å sjekke at alt er med og riktig

Siviløkonom Hallgeir Kvadsheim skriver på Pengeverkstedet.no at rentefradraget vi kan få gjelder uavhengig av formålet med lånet og inkluderer vanlige boliglånsrenter, samt renter av billån, kredittlån og privat gjeld til slekt eller arbeidsgiver, for å nevne noe.

Så, her ser vi altså på skattefradrag de fleste av oss kan dra nytte av, men det er på ingen måte sikkert at gjeldsrentene er ført opp riktig i skattemeldingen - spesielt når det gjelder private lån og valutalån.

Derfor får du en rentefradrag-guide i det følgende, som kan hjelpe deg å sjekke at de innrapporterte tallene stemmer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer