Hvordan skrive CV?

Unngå disse sju CV- og søknadstabbene

Irrelevante opplysninger og feilformuleringer kan koste deg drømmejobben.

JOBBJAKT: Ikke tro at alt er gjort når du har sendt søknad og CV avgårde. Du bør kikke gjennom profilene dine på sosiale medier i samme slengen og sørge for at alt du har lagt ut tåler dagens lys. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
JOBBJAKT: Ikke tro at alt er gjort når du har sendt søknad og CV avgårde. Du bør kikke gjennom profilene dine på sosiale medier i samme slengen og sørge for at alt du har lagt ut tåler dagens lys. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har tidligere gitt deg en stor jobbsøkerguide, samt skrevet om prøvetid i ny jobb og pensjonsordninger gjennom arbeidsgiveren.

Men, søknad og CV er et evig tilbakevendende tema som stresser mange jobbsøkere. Derfor kan de sju CV-tabbene Marketwatch har listet opp være verdt å vite om og unngå.

1. Irrelevant arbeidserfaring

Jo eldre du blir, desto mer erfaring i arbeidslivet vil du sannsynligvis ha. Derfor er det lett å lure på om alt må inkluderes i CV-en din.

Det kan også hende at du er på vei inn igjen i arbeidslivet etter et opphold på grunn av barselpermisjon eller sykdom.

Her er arbeidserfaring du bør vurdere å utelate, ifølge jobbekspert Sylvia Giltner:

  • Erfaring som er mer enn et tiår gammelt.
  • Jobber der du brukte ferdigheter som ikke er relevant for jobben du nå søker på.
  • Irrelevante hobbyer eller fritidsinteresser.

Jon Paulsen, rekrutteringssjef i Manpower, anbefaler deg om å tilpasse CV-en til stillingsannonsen. Nøkkelkvalifikasjonene du oppgir bør være relevant for stillingen du søker på og oppdateres underveis i jobbsøkerprosessen. Her har du nemlig mulighet til å fange interessen til arbeidsgiveren raskt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer