Unngå grill-fellene

Hvis du bor nord for Trondheim skal du kanskje grille i helgen, men hvis du er uforsiktig kan det føre til mer problemer enn hygge. Her kan du lese hvordan du unngår å sende familien til legevakten med matforgiftning og brannskader.

Publisert
Sist oppdatert

Sommertid er grilltid for de fleste nordmenn. Men selv om vi har lang erfaring med tennvæske og koteletter gjøres det fortsatt mange feil over grillkullene.

Konsekvenser som svidde pølser kan vi leve med, men brannskader eller matforgiftninger er jo ikke noe hyggelig resultat av grillkvelden med vennene.

Les disse rådene for hvordan du kan lage trygg og god grillmat:

Pappa pyromanFor det første bør vi være litt forsiktige med selve grillen. Tennvæske skal brukes i moderate mengder, bensin eller krutt er ikke tillatte alternativer. Og så skal du vente et par minutter før du tenner på slik at flammene ikke dør så tidlig.

Om grillen ser ut til å miste futten skal du blåse og vende på kullene - ikke helle på mer tennvæske. Mer brennbare væsker på en glødende grill går bra, helt til det plutselig ikke går bra i det hele tatt og da kan konsekvensene bli store.

Når grillen blir god og varm skal du også huske at grillkull utskiller mange giftige gasser i begynnelsen. Ikke hold hodet over røyken og vent med å legge på maten til kullene gløder jevnt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer