Unngå influensa med ginseng

Folkehelseinstituttet melder allerede nå om de første influensatilfellene i Norge. Ginseng kan hjelpe deg å unngå den.

Publisert
Sist oppdatert

Unngå influensa med ginseng
Folkehelseinstituttet melder allerede nå om de første influensatilfellene i Norge. Ginseng kan hjelpe deg å unngå den.

Vegar K. Vatn

Ginseng har vært brukt som styrkende legemiddel i asiatisk medisin i mer enn 4000 år.

Det er gjort en rekke studier på virkningen, og man har positive svar på at ginseng virker immunstyrkende, oppkvikkende, konsentrasjonsfremmende, styrkende på muskelkraft og utholdenhet og blodsukkerregulerende.

For å beskytte seg mot influensaen kan ginseng være til hjelp. En studie som er gjort på ginsengproduktet Ginsana viser tydelig effekt og beskyttelse mot influensasymptomer.

Studien ble gjort i Milano med 227 friske personer. Halve gruppen fikk to kapsler med ginseng hver dag i 3 måneder - og den andre gruppen fikk kapsler uten virkestoffer. Begge gruppene fikk vaksine mot influensa.

I denne studien fikk kun 13 prosent (15 personer) i ginseng-gruppen influensa, mot 37 prosent (42 personer) i den andre gruppen.

Det finnes få dokumenterte bivirkninger av ginseng, men gravide, ammende og barn skal for sikkerhets skyld ikke bruke det. Noen får ikke sove hvis de tar produktet om kvelden, og da må man ta det tidligere på dagen.

Mozon.no, 15.10.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer