Unngå kortkrise i ferien

Hvilke kort bør du ha med deg, og når bør du bruke dem?

Ikke ta med alle betalingskortene dine i ferien. Noen kan med fordel ligge hjemme. Foto: Per Ervland
Ikke ta med alle betalingskortene dine i ferien. Noen kan med fordel ligge hjemme. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det en ting vi ikke ønsker oss i ferien, så er det problemer med finansene. Vi har laget et lite feriebudsjett, og utover dette ønsker vi å bekymre oss minst mulig for pengemangel de neste ukene. Men hva om kortet slutter å virke? Eller om ti prosent av feriebudsjettet forsvinner fordi kortet er svinedyrt i bruk? Med litt forberedelse står du mye bedre rustet i ferien.

1. Hvilke kort tar du med deg?

For det første bør du ta med deg flere enn ett kort på ferie. Dette er spesielt viktig dersom du reiser alene, men også hvis dere er flere på tur, vil DinSide tilråde at hver voksne i reisefølget har med seg minst to betalingskort som fungerer i utlandet. Det ene kan ligge et trygt sted til bakcup (se punkt 2), mens det andre bør ha gode betingelser for utenlandshandel. Før du velger hvilket kort du skal bruke i ferien, se på hvilke betingelser kortet har, spesielt for bruk i utlandet. De fleste kortutstedere tar et valutapåslag per transaksjon i utlandet. Har du spesielle fordeler ved bruk av et kort, bør selvsagt også dette tas med i betraktningen.

2. Ikke ta med alle samtidig

Det er ingen grunn til å fylle lommeboka til randen med kontanter og betalingskort før du legger ut på tur. Selv om du har med flere kort på ferie, er det lurt å la et ligge igjen i safen på hotellrommet, eller fordele kortene på flere av dine medreisende. Skulle uhellet være ute, og du blir frastjålet en veske eller lommebok, har du så en backupmulighet og slipper å ta ut rådyre nødkontanter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer