Unngå kredittkortsvindlerne!

Hva skal du gjøre når noen forsøker å skaffe seg kredittkortnummeret ditt, eller enda verre: Hva må du gjøre når de faktisk har fått det? Siden svindlernes metoder blir stadig mer utspekulerte blir spørsmålet hva bankene gjør med problemet, og hvilke råd de gir til sine kunder.

Unngå kredittkortsvindlerne!
Publisert

Å bruke kort har mange fordeler, men faren er at vi blir så vant til å bruke kort at vi glemmer hva det dreier seg om. Det er nemlig penger som er stikkordet, og om ikke du er klar over det, kan du være sikker på at svindlerne vet det.

Med sitt vell av muligheter for den kjøpevillige nettsurfer er Internett en stor utfordring for kortselskapene. Jo flere muligheter du har til å bruke kortet ditt, jo større fare vil det også være for at noen misbruker det.

DinSide Økonomi hadde i forrige uke en artikkel der en av våre lesere ble forsøkt svindlet da han deltok i en konkurranse på Internett. Responsen på artikkelen har ikke uteblitt, det viser seg nemlig at flere har gått i den samme fella.

Hva gjør bankene?

Hos Sparebanken Nor kan du som kunde velge mellom både Mastercard- og Visakort. Vi tok derfor kontakt med bankens informasjonsavdeling og Stein Inge Liasjø, for å høre deres syn på saken.

- I følge Liasjø er kredittkortsvindel via Internett et stadig økende problem, og står i dag for cirka 50 prosent av alle svindelsakene med kredittkort. For å unngå å bli lurt er Liasjøs råd:Gi aldri ut kredittkortnummeret ditt så lenge du ikke er 100 prosent sikker på at det er til et seriøst selskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.