Unngå kreft med rødvin

Kreft i prostata rammer mange menn litt opp i årene. Men risikoen blir betydelig lavere med et glass rødvin nå og da.

Publisert
Sist oppdatert

Forskerne finner stadig nye fordeler ved et moderat inntak av alkohol.

Halverer risikoEn undersøkelse ved Fred Hutchinson Cancer Research Center i USA viser at vanlig rødvin kan bety en stor forskjell på risikoen for å uvikle kreft i prostata.

Forskerne sammenliknet livsstilen til 753 menn med prostatakreft og 703 friske menn. Det totale forbruket av alkohol så ikke ut til å ha noen stor betydning for risikoen for kreft. Men de som drakk minst fire glass rødvin hver uke hadde en dramatisk lavere risiko for denne kreftformen.

- Menn som drakk fire eller flere glass rødvin i uken hadde 60 prosent lavere risko for agressiv kreft i prostata. Den mest agressive formen for prostatakreft så ut til å ha den høyeste reduksjonen i risiko, sier forskningsleder Janet Stanford til nyhetsbyrået Reuters i dag.

Den amerikanske undersøkelsen er publisert i tidsskriftet International Journal of Cancer.

Moderate mengderMen alkohol står også ansvarlig for mange sykdommer og ulykker når den brukes feil. Det ser derfor ut til å være to tommelfingerregler som gjelder for deg som liker et glass eller to:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer