Unngå lim under skiene

Slik lærer du å smøre skiene for god vinterferieglid.

Første bud for gode ski er å fjerne gammel smøring!
Første bud for gode ski er å fjerne gammel smøring! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Faen, det er som å ha lim under skiene, skal en fortvilet Petter Northug ha ropt til treneren sin under hans første OL-øvelse som endte i fiasko i Vancouver.

Det er klart for vinterferier, og med gode skiforhold vil mange benytte anledningen til å komme seg ut på tur.

Selv om du ikke har planer om å gå like fort eller å ha like høye mål for skiturene som Northug, er vi vel alle enige om at det blir en langt hyggeligere opplevelse når du og skiene dine er venner, og at dere samarbeider.

Her er noen enkle grep for gode ski.

Og hvordan er det med skiteknikken? Sjekk denne videoen og blir bedre til å gå på ski

Ikke la deg skremme

Ja, skismøring er blitt en vitenskap, og en vanlig turgåer kan lett bli skremt av en tur i sportsbutikker med hyllemeter etter hyllemeter med diverse finesser som skal få skiene til å gli.

Heldigvis er det enklere enn det ser ut til, i alle fall hvis du er en vanlig turgåer og ikke er så opptatt av å telle sekunder. Kjøp noen få smøretyper og bli kjent med disse:

- Det holder med fire utgaver av festevoks: Blå ekstra, grønn, rød og fiolett. I tillegg tar du med deg universalklister (på sprayboks eller tube), skirens, skrape med kork, og litt sandpapir, ifølge Den Norske Turistforeningen (DNT).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.