Unngå matforgiftning i ferien

Lagrer du maten feil på hytta eller i bilen? Det kan ødelegge hele vinterferien.

Mange typer emballasje er ment for engangsbruk, og bør ikke gjenbrukes til å oppbevare andre næringsmidler enn det de opprinnelig var fylt med.  Foto: Colourbox.com
Mange typer emballasje er ment for engangsbruk, og bør ikke gjenbrukes til å oppbevare andre næringsmidler enn det de opprinnelig var fylt med. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken og neste betyr vinterferie for flere, og mange reiser av gårde til hyttene sine. Og selv om hyttekjøleskapet proppes full av den ene gourmetretten etter den andre, er det ikke sikkert resten av kjøkkenet står i samme stil.

For de fleste hyttekjøkken er dårligere utstyrt enn kjøkkenet hjemme. Dette betyr blant annet betyr at matrester havner i gamle isbokser og drikkevann oppbevares i vaskebøtter.

Slik holder frukt og grønt lenger

Mattilsynet har imidlertid en klar anbefaling: Bruk emballasje som er spesielt egnet for bruk til næringsmidler, også på hytta. Feil oppbevaring kan nemlig være helseskadelig.

Lever du farlig på kjøkkenet?

Kan reagere i kontakt med varme

- Det er viktig å bruke emballasje, beholdere osv. som er beregnet for bruk til næringsmidler. Plastmaterialer som ikke er spesielt laget for kontakt med næringsmidler kan utskille og overføre helseskadelige stoffer til mat og drikke. Noe materiale kan reagere i kontakt med varme, andre kan skille ut stoffer i kontakt med bestemte typer næringsinnhold, melder Mattilsynet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.